Næsten 200 lande fra hele verden har lavet en slags fælles klub, hvor vi kan hjælpe hinanden. Klubben hedder FN og Danmark er også med i klubben. I klubben er man blevet enige om 17 verdensmål, der skal gøre verden bedre.

     

  Her kan du se de 17 Verdensmål. Ved du for resten, hvad et mål er? Ja det er altså ikke et fodboldmål vi taler om her… Vi taler om sådanne mål, som vi kan sætte, når der er noget vi rigtig gerne vil. Vil du eksempelvis rigtig gerne have et værelse, der er pænt og rydelig, så kan du sætte dig et mål om at rydde op hver dag.  Og når vi gerne vil have en bedre verden, så kan vi sætte nogle mål, der handler om, hvordan vi får det. Og det er præcis det som verdensmålene handler om.    

De 17 verdensmål gælder for alle mennesker. Det er vores fælles plan, som hele verden er blevet enige om. Det er derfor vigtigt, at vi alle sammen ved, hvad den handler om, så vi kan være med til at gøre verden til et bedre sted at leve. Vi kan nemlig kun gøre verden til et bedre sted, når vi hjælper hinanden.  
Verdensmål nr. 6 handler om, at vi skal sørge for at alle mennesker i verden har rent vand og vi skal blive bedre til at passe på vandet, så der også er rent vand nok i fremtiden. Lad os prøve at se lidt nærmere på hvad det handler om. Vi  skal hjælpe de mennesker, der ikke har adgang til rent vand. Vi skal passe på at vandet ikke bliver forurenet og så skal vi også spare mere på det vand, som vi har. Synes du også det lyder som en god ide? Her i en verden med vand er der mange gode ideer til, hvordan vi alle sammen kan hjælpe hinanden med at hjælpe verden i mål.