Vi er i fuld gang med at udvikle
Børnenes
VANDagent univers
Slider
Læs mere om udviklingen af VANDagent universet

Ideen til VANDagentuniverset er opstået igennem en række små minieksperimenter i Gentofte, Sorø og Ishøj, hvor mere end 300 børn nu er blevet VANDagenter siden siden Vandets Dag 22 marts 2019. Her har børn, forældre, lærere, kommuner, virksomheder, naturvejledere, foreninger og vandeksperter bidraget med stort engagement, indhold, faglig viden og ideer til et fantasifuld  univers med VANDskurke, dyrebaredråber og VANDagenter. 

Vi arbejder nu målrettet på at skaffe finansering til et 3 årigt projekt, hvor vi i samarbejde med landsdækkende organisationer og lokale aktører i 5 til 7 kommuner vil udvikle et stærkt koncept, der kan skaleres til alle landets kommuner. Læs mere

Samtidig udvikler og tester vi løbende koncept ideerne af i små minieksperimenter.

VANDagent universet:

Som VANDagent inviteres børn og deres familier med på spændende ekspeditioner i lokalområdet. Her skal de på opdagelse efter lokale hotspots, som vandboringer, kildevaæld, vanddyr, afløbsriste mm. Hotspotsne skal fungere som små læringslaboratorier, hvor børn og voksne kan eksperimentere med det våde element, løse vigtige missioner og lege sig til viden om vand og vandteknologi. Aktiviteterne i VANDagentuniverset bygges op omkring 7 temaer og 8 vandskurke.  Alle VANDagenter får et vandspil med hjem, så de kan bringe den nye viden i spil over middagsbordet sammen med familie og venner. VANDagenterne skal modtage 3-4 VANDagentpakker om året med nye  VANDmissioner. Nogle vandmissioner  kan løses hjemme fra sofaen, andre kræver, at man tager ud på ekspedition i lokalområdet. Til hver VANDmission fås nye spillekort.  

Børnene kan blive VANDagent på flere måder: I børnehaven eller skolen, til et lokalt arrangement eller ved at forældrene melder sig til på enverdenmedvand.dk

Indholdet af VANDagentpakkerne vil variere fra sted til sted. alt efter om der er et aktivit netværk i den kommune, som man bor i og hvilke aktiviteter, der arrangeres lokalt. Sekreteriatet for En Verden Med Vand vil arbejde på at få udbredt konceptet til så mange byer som muligt!

De 8 uvidende vandskurke er på spil. Og de har brug for hjælp! De bruger løs af de dyrebare dråber, og efterlader beskidte spor. De ved slet ikke, hvordan de skal passe på vandet!

Der er brug for nogle nogle kvikke hoveder, der kan hjælpe dem! Er I klar?

Vi håber at børnefamilier, børnehaver og skoleklasser vil være med til at teste de forskellige dele, som vi arbejder på at udvikle til VANDagent universet. Så kan vi sammen skabe et supersejt VANDagent univers, der kan udbrede vigtigt viden om vand, som kan være med til at gøre verden bedre, dråbe for dråbe!

Vi arbejder på at tilpasse VANDagentuniverset til 4 målgrupper: Børnefamilier, børnehaven indskolingen og mellemtrinnet.

Så har du lyst til at prøve en testudgave af VANDspillet, løse en VANDmission med dit bar, tage på VANDekspedition med din klasse eller være med til at arrangere et lokalt arrangement, så vil det være super dejligt!

Vi vil nemlig gerne udvikle hele konceptet sammen med alle dem, som kan få glæde af  det.

Velkomstpakke:
Kode til det hemmelige VANDagent akadami, VANDagent bevis og det sjove VANDspil for hele familien.
VANDspillet
Familiespillet, hvor I bevæger I jer gennem vandkredsløbet og samler så mange dyrebare dråber som muligt, mens I hjælper vandskurke, investerer i vandprojekter og svarer på spørgsmål om vand i lokalt og globalt.
Vigtige missioner
Det er planen at VANDagenterne skal modtage 3 VANDagent "pakker" om året med nye missioner og spillekort til VANDspillet.
Lokale VAND ekspeditioner
Vi arbejder på at udvikle afmærket ruter, hvor I kan udforske vand i jeres lokalområde. Undervejs skal I løse missioner ved forskellige hotspots, hvor I kan lege jer til viden om vands betydning lokalt og globalt.
(Det vil være forskelligt, hvilke Vand ekspeditioner, der planlægges i de lokale netværk)
Lokale arrangementer
Se hvad der sker på dit lokale vandværk. Få en skide sjov dag på renseanlægget eller vær med til at fejre FN verdens Vanddag. Vi vil udvikle forskellige eventkoncepter, som er lige til at igangsætte lokalt.
(Det vil være forskelligt, hvad der planlægges i de lokale netværk)
Slider

Med “VANDagent universet vil vi invitere børnefamilier, børnehaver og skoleklasser med på opdagelse i en forunderlig verden med vand, som rummer mysterier om alt fra velkendte hverdagsting til vanvittige opfindelser, der gør verden bedre. “

Trine Andrä

Initiativtager til En Verden Med Vand , CoPow

Det siger forældrene:
Slider
Nem genvej til vigtig viden
"Det er nemt at tage agentpakkerne frem i en travl hverdag. De er sjove og gør os klogere på verden sammen"

Charlotte, mor til William på 8 år.

VANDspillet er sjovt
"Fedt, at man kan investere i rigtige projekter og passe på sine "dyrbare" dråber. Vi har lært, at man kan gøre en forskel."

Familie fra Vandets Dag i kildeskovhallen

Super sejt tema
"Seriøs viden der er pakket ind i et fantasifuldt børneunivers - Befriende simpelt at gå til"

Sisse, mor til Mynte på 7 år.

previous arrow
next arrow
Slider