Vandmangel er et af verdens allerstørste problemer. Nogle steder i verden har børn slet ikke vandhaner i den by, som de bor i. De bliver derfor nød til at gå meget langt til den nærmeste brønd eller flod. FN´s verdensmål nr. 6 handler blandt andet om, at hele verden skal hjælpe med at sikre, at der er rent vand til alle. Nederst finder du det sjove vandspil, som udfordrer både børn og voksne på viden om vand. Jeg håber, at temapakken byder på nogle gode stunder mens I sammen bliver klogere på en verden med vand. Rigtig god fornøjelse.

Denne temapakke er målrettet børn i 0. til 3. klassetrin

Tekst og billeder
Slider

Intro til verdensmål om vand

Billeder og korte tekster der viser hvad FNs verdensmål om vand handler om.

Det er ikke alle børn, der har rent vand

Her kan du se hvordan flere børn, må hjælpe med at hente vand til deres familie hver dag. De har nemlig ingen vandhaner, der hvor de bor.
Film
Film
Slider

Se film med Sigurd om vand

Se den fine film med Sigurd, som viser, hvad det vil sige at have adgang til rent vand og hvordan vi kan gøre en forskel. Filmen er lavet af Friskoleforeningen i samarbejde med Folkekirkens nødhjælp og Kirkens mediecenter.

Verdensmål 6: Rent vand og sanitet

På Hele verden i skole. dk kan du se den lille film om verdensmål 6, som viser hvorfor adgang til rent vand og sanitet er vigtig.
Aktiviteter
Slider

Lav samltvand til drikkevand

Når det kommer til overlevelse, er det altid vigtigt, at kunne få fat i drikkevand. På steder, hvor det er særligt svært at skaffe vand, må man bruge afsaltet havvand. Spejder.dk kommer med inspiration til, hvordan du selv kan prøve at lave saltvand til drikkevand.
Kilder
Kilder
Slider
Indholdet i denne temapakke er samlet fra følgende kilder:

vandogaffald.dk

vandetsvej.dk

Nordvand

HOFOR

VandCenter Syd