Vandets dag kan samle lokale kræfter og sætte fokus på verdensmål

Vandets dag giver din kommune en anderledes mulighed for at skabe synlighed om jeres arbejde med verdensmålene samtidig med I skaber lokal værdi og gode oplevelser i børnehøjde.

Gør Vandets dag til en lokal mærkedag sammen med de lokale foreninger, virksomheder, institutioner, museer, naturvejledere og andre lokale kræfter til at være med.
Her kan I se, hvad andre har gjort:

VANDagentopgaver

Vandskurke

Kemikalie Kaj

Kemikalie Kaj Kemikalie Kaj kan godt lide orden og renhed. Han vasker ofte sin bil i indkørslen. Så snart der er det mindste støv, så tager han vaskebørsten frem. Han blander en masse sæbe i vandet og vasker og vasker bilen. Bilen er helt blank og skinnende bagefter....

Gita Gødning

Gita GødningHun elsker store grønne planter. Hun får dem til at blive store og flotte ved at give dem gødning. Hun kommer desværre ofte til at give sine planter i haven meget mere gødning, end de har brug for. Den gødning, som planterne ikke kan bruge, siver ned i...

Sprøjte Svend

Sprøjte Svend går meget op i sin have. I hans have må der ikke være ukrudt såsom mælkebøtter eller skvalderkål.

Knæk koden om vandets kredsløb

I denne online vandmission i Book Creator får I viden om vandets kredsløb, møder uvidende vandskurke, lokale superhelte og lærer om verdensmålene. 

Citat fra en elev i Sorø

Det er meget sjovere at være på vand-ekspedition end at sidde ved et bord og kigge i en bog.

Elev fra 2. klasse på Frederiksberg Skole

Efter at have været på vandværket i dag tænker jeg mere over, hvad vand er, og hvordan jeg bruger det.

Verdensmål 6.4 og vandforbrug

Vi skal blive bedre til at bruge vandet effektivt. Der er generelt høj vandeffektivitet og lille spild i Danmark, men i industrien kan både vand og energieffektivitet forbedres.

Verdensmål 3 og vandforbrug

Hver dag bruger vi vand til at slukke tørsten, til at vaske os, og til at skylle ud i toilettet. Det har alt sammen stor betydning for vores sundhed og trivsel.