Forestil dig, hvis du skulle hente vand til familien inden du kunne gå i skole.

Til VANDløbet i Kildeskovshallen kan du prøve vandstafetten, hvor du kan prøve at bære vand på samme måde, som mange af verdens børn gør hver dag, når de skal hjælpe med at hente vand til familien de steder, hvor der ikke er en vandhane i nærheden.

 

 

Adgang til vand er  ingen selvfølge. Og klimaforandringerne er med til at øge uligheden i adgangen til rent vand.
Hvert år bliver der mindre vand til rådighed. Nogle steder varer tørkeperioderne endnu længere end tidligere. Andre steder vil den årstidsbestemte regn blive endnu kraftigere med over-svømmelser og forurening af drikkevand til følge. 

Til Vandets Dag i Kildeskovshallen kan du være med til at sætte fokus på de 258 millioner mennesker i verden, der må gå i over en halv time om dagen for at få vand til drikke og til at lave mad. Det går ud over mange børn, som ofte må komme for sent i skole eller slet ikke kan komme i skole, fordi de først og fremmest må hente vand til familien. 

Læs mere om Vandløbet og fejringen af Vandets Dag i Kildeskovshallen:

behøver jeg vand?

Familieløb og fri (vand)bar
behøver jeg vand?

Tag børn eller børnebørn med til Vandløbet i Kildeskovshallen og vær med til at sætte fokus på en af verdens vigtigste ressourcer i anledning af FNs World Water Day.
behøver jeg vand?Vandløbet foregår i og omkring Kildeskovshallen lørdag den 23. marts kl. 10 - 13.

Ved forskellige poster kan I lege med vand og løse opgaver, mens I finder svar på spørgsmål som: Hvor kommer vand fra? Hvorfor behøver vi vand? Hvorfor skal vi passe på det? Er der vand nok til alle?

I vandbaren kan børnene pynte vanddrinks med bæredygtige sugerør og drinkspynt. Og når sulten melder sig, kan der købes frokost i Cafe Ronaldo.
behøver jeg vand?

behøver jeg vand?

Praktisk info:
Sted: Kildeskovshallen indgang F
Tid: lørdag den 23. marts fra kl. 10 til kl.13
Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding
Slider

Læs mere om posterne i Vandløbet til Vandets Dag  i Kildeskovshallen

Hvad er Vandets Dag?
Vandets Dag, eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, der finder sted hvert år d. 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet.

FN's Verdensmål 6 er krystalklart: Vand til alle inden 2030. Det betyder, at ingen skal lades i stikken. Men i dag lever millioner af mennesker stadig uden sikkert vand.

Det kan være svært at forholde sig til, når vandet fosser ud, så snart vi skruer på vandhanen. Og spildevandet bare forsvinder væk fra afløbet.

Men rent vand er ikke det rene trylleri!

Til Vandets Dag sætter vi fokus på, at rent vand ikke er en selvfølge, og giver håndgribelig inspiration til, hvordan du kan hjælpe med at sikre rent vand til fremtidens generationer – og til de mange millioner mennesker rundt omkring i verden, som stadig ikke har adgang til rent vand.
#vandets dag og #world water day.
#vandets dag og #world water day.
Slider
Vandets Dag i Gentofte er skabt i samarbejde med:
Vandets Dag i Gentofte er skabt i samarbejde med:
Vandets Dag i Gentofte er skabt i samarbejde med:
Skal du også være med? Så kontakt Trine Andrä så kan vi få en snak om, hvad vi kan gøre sammen.
Slider