Materialesamling

Find materiale der formidler viden om vand i børnehøjde.

Der er mange mennesker og organisationer, der har lavet godt materiale om vand i børnehøjde, som ligger rundt omkring på forskellige hjemmesider og frit kan benyttes. Og der er mange tilbud om forskellige undervisningsforløb, der sætter vand på skoleskemaet. Materialesamlingen er et forsøg på at give et overblik og skabe en genvej, som gør det nemt  at finde viden om vand i børnehøjde og få inspiration til aktiviteter, der vækker vores børns interesse for vand.

Kender du til materiale, som ikke er med i samlingen, så hører jeg meget gerne fra dig, så vi kan få det med og skabe et endnu bedre overblik.

[searchandfilter id="4989"]
Vandtårne i Gentofte

Vandtårne i Gentofte

Vandtårnet ved Jægersborg station blev bygget i 1956, da kommunens indbyggertal toppede. Men ved du, hvad var medvirkende årsag til, at der var behov for et nyt og større vandtårn? Gentofte Lokalhistoriske Forening giver dig historierne om de lokale vandtårne.

Blev inspireret af min datter

Blev inspireret af min datter

Mit navn er Trine Andrä. Det er mig, der har startet ‘En verden med vand. Her kan du læse mere om hvorfor og hvad jeg kan bidrage med.

Bæredygtighed i børnehøjde

Grønne spirer giver inspiration til aktiviteter, der formidler bæredygtighed til førskole børn. I inspirationskataloget finder du aktiviteter, som du kan bruge til at tale om vand med børnehavebørn.

Hvad kan vi gøre sammen?

Når vi samler kræfterne og styrker forbindelserne på kryds og tværs af forældre, skoler, virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige institutioner, så øger vi samtidig gennemslagskraft, handlekraft og sammenhængskraft. Det handler blot at finde ud af, hvad vi kan gøre sammen.

Vandforbrug

Se den lille film om vandforbrug, som er fundet på vandetsvej.dk. filmen er målrettet børn fra 4. klasse, men kan fint ses med mindre børn.

Vandets vej til vandhanen

Vandets vej til vandhanen

Vandet fosser ud af vandhanen, når vi drejer på håndtagene. Men hvor kommer vandet egentlig fra? Og hvad sker der med vandet, når vi har brugt det? Find svaret i denne temapakke, som handler om vandets kredsløb.

Hvad bruger vi vand til?

Hvad bruger vi vand til?

I Danmark mere end 2.000.000 liter vand hver dag. Det er så stort et tal, at vi slet ikke kan forholde os til det. Men hvad bruger vi alt den vand til? Find svaret i denne temapakke, som handler om vandforbrug.

Pas på vandet

Pas på vandet

I Danmark er vi så heldige, at vi kan få rent vand fra vandhanen. Men vi det er ikke nogen selvfølge. Denne temapakke handler om vores grundvand og hvordan vi passer på det, så vi også har rent vand i fremtiden.

Drik vand

Drik vand

Hvorfor er det vigtigt, at drikke vand hver dag? Og Hvor meget skal børn egentlig drikke? Find svaret i denne temapakke, som handler om kroppens behov for vand.

Besøg vandeksperimentariet i Årslev

Besøg vandeksperimentariet i Årslev , som er et udendørs værksted med møllehjul, der kan male korn og producere strøm, og der kan også løftes og flyttes vand med gårdpumpe, arkimedessnegl, og kædepumpe.

Vand-Akademiet og Det blå guld

Det overordnede mål med materialet er at arbejde med problemstillingen – “Hvordan sikrer vi rent drikkevand til alle i fremtiden?” set i lyset af FNs Verdensmål nr. 6 – Rent vand og sanitet til alle.

Forsøg, der viser vandets kredsløb

Horsens Kommune giver inspiration til et forsøg, der viser vandets kredsløb – hvordan vandet fra havet fordamper, fortætter, bliver til skyer, regner ned og ender i havet igen.
Målgruppe: Mellemtrinet.

Besøg kloaklab

Besøg KloakLab og lær om vandets kredsløb, spildevand og hvad man laver på renseanlæg.
Forløbet henvender sig til 3. og 4. klassetrin.

Livet i Vand – Spildevand

Økolariet udbyder undervisningsforløbet ”Livet i Vand – Spildevand” får eleverne en indføring i, hvad det lokale spildevandsselskab gør for at rense vores spildevand og gøre det klar til at lukke ud i naturens vandkredsløb igen.

Når spildevand renses

Se den lille film fra dr.dk/skole, som viser, hvordan det vand vi skyller ud i kloaken skal renses og hvordan et rensningsanlæg behandler spildevandet.

Damp

Se dr.dk/skoles lille film om, hvordan man kan blæse en ballon op i en kolbe ved hjælp af vanddamp.

Sjov vandbar i sommervarmen

Sjov vandbar i sommervarmen

Det behøver bestemt ikke være kedeligt at få ungerne til at drikke mere vand. Her kan du se de små vandagenter Emma og William, som har lavet en vandbar i haven.

Fumlespillet

Fumlespillet er et sjovt online spil, hvor du skal hjælpe Fumle med at besvare quiz spørgsmål om grundvandet, og samtidig undgå dræbersneglende!
Spillet er udviklet i et bredt sammarbejde mellem Viborg kommune, Region Midt, Energi Viborg og en række kommuner i det midtjyske.

Vandhelte opgaver

HOFOR har lavet et super fint vandhelte opgavehæfte. Her finder du en række sjove opgaver, som de fleste børn vil elske. Opgaverne kan både bruges derhjemme og i skolen

Lav en miniboring

Her finder du VandCenter Syds tips til en rigtig fin og sjov øvelse, der illustrer, hvordan grundvandet hentes op af jorden på en måde, hvor selv de mindste kan være med.

Hvorfor skal vi passe på vandet

Vi har jo masser af drikkevand, hvorfor skal vi så egentlig passe på det? Det finder I svar på i denne lille billede serie med små tekster. I finder også svar på nogle af spørgsmålene i vandspillet.

Om vandets tilstandsformer

Vi drikker vandet fra vandhanen, Vi bruger isterninger når noget skal køles ned. Det damper, når vandet koger i elkedlen. Hvad er fælles for de tre ting? Vand Is og damp er tre forskellige former for vand.  Vi kalder det for tilstandsformer. Lad os se nærmere på de 3...

Efterlad et Svar