Introduktion til en verden med vand

I ‘En verden med vand’ dykker du ned i et livsvigtigt tema: Vand. ‘En verden med vand’ tager dig igennem et univers, hvor du og  to udstillinger, hvor du undersøger samspillet mellem menneske og vand.

 

Ved at tage afsæt i børns glæde for leg med vand og nysgerrighed efter at forstå verden, så bringer vi viden om vand i børnehøjde for at vække interessen for den danske vandsektor og skabe gode vandvaner allerede fra barnsben.

Børn Elsker vand, men de fleste børn er slet ikke klar over, at vand er livsvigtig og at det slet ikke er en selvfølge, at det fosser ud af vores vanhaner, når vi drejer på håndtagene. Ifølge FN vil halvdelen af verdens befolkning opleve vandmangel allerede indenfor de næste 10 år. Det kan blive en katastrofe for menneskers livsvilkår og for erhvervslivet verden over.

Derfor er det vigtigt, at vores børn lærer om vands betydning, hvilke sammenhænge vand indgår i og vores rolle i forhold til den globale vandforsyning.

En verden med vand er et forsøg på at gøre det det nemt at finde materiale, der vækker børns interesse for vand, så de næste generationer kan fastholde den danske førerposition på vandområdet.

Her kan du læse mere om målgruppen, hvordan du kan bruge siden, om de grundværdier siden bygger på og hvilke officielle mål siden understøtter.

Hvad kan vi gøre sammen?

Når vi samler kræfterne og styrker forbindelserne på kryds og tværs af forældre, skoler, virksomheder, foreninger, organisationer og offentlige institutioner, så øger vi samtidig gennemslagskraft, handlekraft og sammenhængskraft. Det handler blot at finde ud af, hvad vi kan gøre sammen.

læs mere

Efterlad et Svar