Forsiden

Lad os sammen gøre Danmarks børn til VANDagenter!

Siden Verdens Vanddag den 23. marts 2019 har mere end 300 børn fra Gentofte, Ishøj og Sorø været på van(d)vittige ekspeditioner i deres lokalområde. Sammen med deres klassekammerater eller familie har de fået Aha- oplevelser, når de har opdaget lokale spor på vand, udforsket og eksperimenteret med det våde element og lege sig til viden om, hvordan natur, menneske og samfund hænger sammen. 

Vil du være med til at invitere endnu flere børn på opdagelse i En Verden Med Vand, som rummer mysterier om alt fra velkendte hverdagsting til van(d)vittige opfindelser, der gør verden bedre dråbe for dråbe? 

Læs mere 

 

Er du vores nye samarbejdspartner?

Læs mere

Nogle af verdens største problemer handler om Vand! 

Øget vandforbrug, forurening og klimaforandringer er nogle af de store udfordringer, vi står overfor. Viden er et af nøgleordene, når vi skal finde løsninger. Når vi lærer vores børn om vandets livsvigtige betydning, og alle de sammenhænge vand indgår i, så hjælper vi dem med at forstå verden, og hvordan vi kan skabe løsninger til gavn for vores fremtid.

Derfor har vi brug for flere VANDagenter, der ved, hvor vi får vandet fra. Hvorfor vi skal passe på det. Hvordan vi undgår oversvømmelser. Og hvordan vi kan sikre rent vand, sanitet og klimatilpasning til fremtidens generationer. 

Hvad er En Verden Med Vand?   

En Verden Med Vand er et nonprofit initiativ, som havde præmiere i Gentofte på Verdens Vanddag den 23. marts 2019.  Siden da har vi gennemført en række “mini eksperimenter” i Gentofte, Ishøj og Sorø.

VANDagent universet er udviklet gennem praksis sammen med børnefamilier, daginstitutioner, skoler, foreninger, naturvejledere, virksomheder og kommunale medarbejdere. 

Mere end 500 VANDagenter har indtil videre været på opdagelse med deres familie eller klassekammerater, hvor de …

 på sjove og lærerige ekspeditioner i lokalområdet. Her kan både børn og voksne gå på opdagelse, udforske og eksperimentere med det våde element og lege sig til viden om, hvordan natur, menneske og samfund hænger sammen.  

 

Oplevelser med familien

Derhjemme 

VANDagenterne har fået VANDspillet med hjem, så de kan sætte deres viden på spil med familier og venner. 

På opdagelse i lokalområdet

Løs den første VANDagent mission og modtag diplom, og det sjove VANDspil for hele familien.

Til lokale arrangementer

Få VANDagent mission og få VANDløb, VANDspil og diplomer klart til at bruge til dit arrangement.

Oplevelser med klassekameraterne

Klasser har deltaget til lokale arrangementer hvor ……

Spillet med klasse kammeraterne 

Til lokale arrangementer

Få VANDagent mission og få VANDløb, VANDspil og diplomer klart til at bruge til dit arrangement.

Lokale aktiviteter

Globale ambitioner

Vi vil  gøre alle Danmarks børn til VANDagenter ved at oprette lokale alliancer i hele Danmark; nye partnerskaber for handling, hvor folkelige og professionelle kræfter igangsætter små og store aktiviteter, der giver børn og voksne større bevidsthed omkring vand i  dagligdagen, i lokalområdet og i verden.

De næste 3 år vil vi arbejde på …..

 

Hvem står bag?

En Verden Med Vand er et nonprofit initiativ. Siden Vandets Dag i marts 2019 har vi gennemført en række mini eksperimenter i Gentofte, Ishøj og Sorø, hvor lokale børn, forældre, lærere, kommunale medarbejdere, virksomheder, naturvejledere og foreninger har bidraget med stort engagement, faglig viden og ideer, som er testet af i praksis.  

Nu er vi klar til at gennemføre  pilotprojekter, der skal udvikle stærke løsninger, som kan forankres i alle Danmarks byer. 

Lokale aktiviteter

Globale ambitioner!

 

 

Ambitionen er at gøre alle Danmarks børn til VANDagenter gennem lokale netværk i hele Danmark; nye partnerskaber for handling, hvor folkelige og professionelle kræfter igangsætter små og store aktiviteter, der giver børn og voksne større bevidsthed omkring vand i dagligdagen, i lokalområdet og i verden.

Historier