Bestem ruten og type løb

Ideer:

Fotoløb

Fotoløbet er perfekt til de mindste og oplagt at bruge, når vandløbet holdes på legepladsen , i skolegården eller derhjemme.
Posterne findes ved hjælp af billeder af forskellige detaljer på huse, legeredskaberne eller andre letgenkendelige steder.

Stjerneløb

Stjerneløbet egner sig godt til vandløb med bemandede poster og fungerer godt på legepladser, sportspladser eller andre afgrænsede områder.
Et stjerneløb er et løb, hvor deltagerne i hold starter på et centralt sted. Her får de hver et nummer, som svarer til en post ude i området. Holdene løber ud og løser opgaver ved posterne – og vender derpå tilbage til det centrale sted for at få et nyt nummer.

Lav flere poster end der er hold, så gør det ikke noget at nogle er hurtigere end andre. Når et hold går ud til post 3, tager de nummeret til post 3 med sig. Når de er færdige, lægger de skiven tilbage. På den måde kan I alle holde rede på hvilke poster som er ledige. Kilde: Skoven i skole.dk.

App løb
Brug apps som GeoQuestereller  findvej.dk, der gratis lader dig oprette ruter og poster samt opgaver til dem.

Klassisk rute

De større børn kan følge en rute, som er afmærket med et bånd, reflekser eller lignede de steder, hvor ruten ændre kurs. De kan også gå efter kort over området (turistkort over lokale skove fås på biblioteket).