Viden i børnehøjde

En Verden Med Vand handler om vores børns fremtid, og de kan sagtens tale med om, hvad der gør verden til et godt sted at være! Her finder du viden i børnehøjde og inspiration til sjove aktiviteter, der kan bruges derhjemme, i skolen eller til lokale arrangementer , som fælles udgangspunkt for gode snakke om en af verdens vigtigste ressourcer.
  • Udfyld felterne nedenfor og afslut med

  • Tema

  • Emne

  • Målgruppe

  • Materialetype

Senest oprettet:

På tur til vandhullet

Danmarks Naturfredningsforening tilbyder læringsforløb om vandhuller, som er et klassisk mål for undervisningen i biologi og natur/teknologi. Her er masser af liv og gode muligheder for at  undersøge vandets betydning for naturen. Målgruppe: Mellemtrinet

Talk Klima

Er det okay at gå i krig for rent vand? Og hvem skal hjælpe klimaflygtningene? Røde Kors står bag magasinet talk KLIMA, som hjælper eleverne til at diskutere de svære spørgsmål og udfordrer dem med test og dilemmaøvelser. I elevmagasinet møder eleverne også de mennesker, der på egen krop oplever konsekvenserne af den globale opvarmning.

Hvor kommer vandet fra – vandhanen eller skyerne?

Sonforce tilbyder læringsforløb i , hvor de kommer ud i institutionen: Vi  bygger vandets kredsløb med måtter på gulvet – og tager selv turen gennem kredsløbet som vanddråber. Målgruppe: Førskole

Se ned i en grundvandsboring

Nordvand har lavet en lille film, hvor de har sendt har sendt et kamera ned i en af deres boringer. Se den her.

Bæredygtighed i børnehøjde

Grønne spirer giver inspiration til aktiviteter, der formidler bæredygtighed til førskole børn. I inspirationskataloget finder du aktiviteter, som du kan bruge til at tale om vand med børnehavebørn.

Skolens fremtidige toiletter

Astra giver inspiration til undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i toilettets historie og perspektiverer til andre landes toiletforhold.