En Verden Med Vand havde Danmarkspremiere i Gentofte på Verdens Vanddag

I anledning af FNs Verdens vanddag mødte omkring 200 børn og voksne op til Vandløbet i Vandets Dag i Kildeskovshallen fredag og lørdag for at blive klogere på Verdensmål 6, som omhandler vigtige emner som vandets kredsløb, vandforbrug, vandforsyning m.m. Fredagen var...

Brug af gift i haven er en trussel mod drikkevandet – også i Gentofte!

Vidste du, at bare 1 gram sprøjtemiddel i din have kan forurene 10 mio liter grundvand?

Vær med til at sætte mere fokus på en af verdens mest vigtige ressourcer for fremtidens generationer i Gentofte og i verden!

Læs mere om: En Verden Med Vand - Gentofte
Slider
VANDspillet
- Lokal Gentofte version
- Lokal Gentofte version

Det nye familiebrætspil, hvor I bevæger I jer gennem vandkredsløbet i rollen som vandhelte og samler så mange dyrebare dråber som muligt, mens I investerer i vandprojekter og svarer på spørgsmål
om vand i Gentofte og i verden.

- Lokal Gentofte version

Spillet tager 30-40 minutter
Kan spilles fra 6 år

Slider

Viden om vand i Gentofte:

Vandtårne i Gentofte

Vandtårnet ved Jægersborg station blev bygget i 1956, da kommunens indbyggertal toppede. Men ved du, hvad var medvirkende årsag til, at der var behov for et nyt og større vandtårn? Gentofte Lokalhistoriske Forening giver dig historierne om de lokale vandtårne.

læs mere
Gentofte i EN VERDEN MED VAND
FN's Verdensmål 6 er krystalklart: En verden med vand til alle inden 2030. Det betyder, at ingen skal lades i stikken. Men i dag lever millioner af mennesker stadig uden sikkert vand.

Det kan være svært at forholde sig til, her i Gentofte, hvor vandet fosser ud, så snart vi skruer på vandhanen, og spildevandet bare forsvinder væk fra afløbet.

Men rent vand er ikke det rene trylleri!

EN VERDEN MED VAND giver inspiration til, hvordan du kan være med til at sikre rent vand til fremtidens generationer i Gentofte – og til de mange millioner mennesker rundt omkring i verden, som stadig ikke har adgang til rent vand.
#vandets dag og #world water day.
#vandets dag og #world water day.
Slider