Vandtårne i Gentofte

Vandtårnet ved Jægersborg station blev bygget i 1956, da kommunens indbyggertal toppede. Men ved du, hvad var medvirkende årsag til, at der var behov for et nyt og større vandtårn? Gentofte Lokalhistoriske Forening giver dig historierne om de lokale vandtårne.

Bæredygtighed i børnehøjde

Grønne spirer giver inspiration til aktiviteter, der formidler bæredygtighed til førskole børn. I inspirationskataloget finder du aktiviteter, som du kan bruge til at tale om vand med børnehavebørn.

Vandforbrug

Se den lille film om vandforbrug, som er fundet på vandetsvej.dk. filmen er målrettet børn fra 4. klasse, men kan fint ses med mindre børn.

Besøg vandeksperimentariet i Årslev

Besøg vandeksperimentariet i Årslev , som er et udendørs værksted med møllehjul, der kan male korn og producere strøm, og der kan også løftes og flyttes vand med gårdpumpe, arkimedessnegl, og kædepumpe.

Vand-Akademiet og Det blå guld

Det overordnede mål med materialet er at arbejde med problemstillingen – “Hvordan sikrer vi rent drikkevand til alle i fremtiden?” set i lyset af FNs Verdensmål nr. 6 – Rent vand og sanitet til alle.

Forsøg, der viser vandets kredsløb

Horsens Kommune giver inspiration til et forsøg, der viser vandets kredsløb – hvordan vandet fra havet fordamper, fortætter, bliver til skyer, regner ned og ender i havet igen.
Målgruppe: Mellemtrinet.

Besøg kloaklab

Besøg KloakLab og lær om vandets kredsløb, spildevand og hvad man laver på renseanlæg.
Forløbet henvender sig til 3. og 4. klassetrin.

Besøg Økolariet i Vejle – Vandet omkring dig

Økolariet i Vejle tilbyder et undervisningsforløb for 1.-3. klasse, hvor eleverne føres gennem vandets forunderlige verden. Vandets tilstandsformer og egenskaber demonstreres, og dets forekomst utallige steder på Jorden anskueliggøres.

Livet i Vand – Spildevand

Økolariet udbyder undervisningsforløbet ”Livet i Vand – Spildevand” får eleverne en indføring i, hvad det lokale spildevandsselskab gør for at rense vores spildevand og gøre det klar til at lukke ud i naturens vandkredsløb igen.

Når spildevand renses

Se den lille film fra dr.dk/skole, som viser, hvordan det vand vi skyller ud i kloaken skal renses og hvordan et rensningsanlæg behandler spildevandet.

Damp

Se dr.dk/skoles lille film om, hvordan man kan blæse en ballon op i en kolbe ved hjælp af vanddamp.

Fumlespillet

Fumlespillet er et sjovt online spil, hvor du skal hjælpe Fumle med at besvare quiz spørgsmål om grundvandet, og samtidig undgå dræbersneglende!
Spillet er udviklet i et bredt sammarbejde mellem Viborg kommune, Region Midt, Energi Viborg og en række kommuner i det midtjyske.

Vandhelte opgaver

HOFOR har lavet et super fint vandhelte opgavehæfte. Her finder du en række sjove opgaver, som de fleste børn vil elske. Opgaverne kan både bruges derhjemme og i skolen

Lav en miniboring

Her finder du VandCenter Syds tips til en rigtig fin og sjov øvelse, der illustrer, hvordan grundvandet hentes op af jorden på en måde, hvor selv de mindste kan være med.

Hvorfor skal vi passe på vandet

Vi har jo masser af drikkevand, hvorfor skal vi så egentlig passe på det? Det finder I svar på i denne lille billede serie med små tekster. I finder også svar på nogle af spørgsmålene i vandspillet.

Om vandets tilstandsformer

Vi drikker vandet fra vandhanen, Vi bruger isterninger når noget skal køles ned. Det damper, når vandet koger i elkedlen. Hvad er fælles for de tre ting? Vand Is og damp er tre forskellige former for vand.  Vi kalder det for tilstandsformer. Lad os se nærmere på de 3...